Onlangs ontdekte een Duitse software ontwikkelaar de oorzaak van een leeglopende iPhone batterij: de Facebook-app. Hij reikte enkele oplossingen aan om het verbruik te verminderen: ofwel de app deleten ofwel telkens de app manueel sluiten nadat u het gebruikt hebt. Er is echter nog een betere oplossing: de mobiele site van Facebook gebruiken.

De problemen met de huidige Facebook-app.
De Facebook app op iOS & Android ziet er steeds beter uit, maar toch zijn er nog enkele grote problemen waardoor het waarschijnlijk beter is om de app links te laten liggen. Zo zorgt de Facebook-app vandaag voor een snel leeglopende batterij (zelfs als u de app niet gebruikt) & is de app vrij traag.

Wat kunt u dan doen om toch Facebook te gebruiken?
Dé oplossing om toch naar hartelust te kunnen Facebooken is tegenwoordig al ‘zo oud als de straat’. Zo zijn sommigen onder ons misschien vergeten dat u ook op Facebook kan door te surfen naar de mobiele site. Als u gefrustreerd bent door de Facebook-app en toch op Facebook wil zonder batterijproblemen & trage laadtijden dan volgt u het best de volgende stappen.

Installeer Facebook op uw Android Home Screen
Open de Play Store app & zoek naar Facebook.
Klik op de Uninstall knop op de hoofdpagina om de app te verwijderen.
Open uw browser & surf naar Facebook.com – Log in & klik op de Menu-knop en sla de Facebook Home Pagina op in uw bookmarks.
Ga naar uw homescreen & houd uw vinger op een lege plek op uw homescreen. Klik op ‘Shortcuts’ & selecteer ‘Bookmark’ & tik de nieuwe Facebook bookmark aan. Nu staat Facebook als een shortcut op uw homescreen. Nét zoals de app maar dan zonder batterij problemen.

Facebook installeren op jouw iOS Home Screen
Raak de Facebook app aan voor enkele seconden en klik op de ‘X’ om de app te verwijderen.
Open Safari & ga naar facebook.com & log in.
Klik op de “Share”-knop onderaan in Safari & selecteer ‘Add to Home Screen’ en klik nadien op ‘Add’. Klaar.

Wat met notificaties?
Notificaties zullen echter niet werken via de mobiele site. Als u echt notificaties nodig hebt dan raden we u aan om uw e-mail notificaties aan te zetten. Het weglaten van notificaties zou vooral een grote impact hebben voor de batterij van smarthpones die op het Android-platform draaien.

U zult verbaasd zijn hoe vlot de mobiele site wel werkt. Buiten enkele verdwenen animaties zult u amper een verschil merken. Dat uw batterij langer mee gaat, dat zou u echter wel snel moeten opmerken!

 

 

Written by Britt Jamar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *