Meer en meer Belgen hebben een smartphone en niet alleen om te bellen
of gamen. Zo’n toestel kan ook zeer handig zijn. Wij hebben de 10 apps uitgezocht die u het leven een stuk makkelijker kunnen maken.

1.    Uw documenten altijd bij de hand.

Gedaan met mailen naar uzelf. Dankzij Dropbox heeft u uw documenten, foto’s en video’s altijd bij de hand. Sleep je bestanden vanop uw computer , smartphone of tablet in Dropbox en u kunt ze van op om het even welk ander toestel raadplegen.
Dropbox, gratis voor iPhone en Android

2.    Muziek à volonté
Spotify is niet alleen succesvol op laptop of tablet, ook de mobiele versie kan op heel wat enthousiasme rekenen. Er is een gratis app waarmee u 20 uur per maand een groot deel van het aanbod kan beluisteren, de reclame moet u er wel bijnemen.  Kiest u voor een Premium-account, dan bent u verlost van de reclame en kunt u de muziek ook offline beluisteren.
Spotify, iPhone en Android, gratis of 9,99 euro/maand

3.    Waar bent u?
Uitvinden waar u zelf bent, maar ook uw vrienden opsporen gaat makkelijk met Google Latitude.
Op Google Maps ziet u uw eigen locatie, daarnaast kunt u de locatie van andere gebruikers zien, zo hoeft u niet meer te sms’en waar de ander zich bevindt. U kunt makkelijk instellen welke contactpersonen uw locatie mogen zien, zo hoeft u zich zorgen te maken over uw privacy.
Google Latitude, gratis voor iPhone en Android

4.    Internationale kranten
Als u wilt volgen wat erin het buitenland gebeurt, dan is World Newspaper een geweldige applicatie. Alle internationale kranten bij de hand, de grote kleppers, maar ook heel wat regionale kleinere kranten. Zoeken kan per land en per taal. Via een link gaat u meteen naar de site van de gekozen krant die zich opent binnen de app.
World Newspaper, gratis voor Android, 0,89 euro voor iPhone

5.    Better, harder, faster

Houdt u van lopen, fietsen, wandelen of fitnessen, dan kunt u  met een app alsRunkeeper uw sportactiviteit optimalieren. U kunt uw tijd, afstand, snelheid en het aantal verbrande calorieën bijhouden, een trainingsschema volgen inclusief coaching, uw eigen routes bijhouden en die van andere gebruikers ontdekken en een soundtrack kiezen die bij uw work-out past.
Runkeeper, gratis voor iPhone en Android

6.    Op tijd voor de trein
Een vergadering die uitliep of wat langer blijven plakken op café, geen probleem via Train Info checkt u in real time wanneer de volgende trein komt. Eens u de ideale aansluiting gevonden heeft, kunt u  hem met een simpele toets in uw agenda laten opnemen. Zo kunt u later ook offline checken op welk spoor u nu ook al weer moet zijn.  Zin om van bestemming te veranderen? Ook daarvoor is deze app handig. De routeplanner helpt u op weg en voorziet ook info over aansluitingen met de bus.
Train Info, gratis voor iPhone en Android

7.    Bye, bye lijstjes

Waar is dat papiertje ook alweer gebleven? Vermijd paniekaanvallen in de supermarkt met MyShopi, een digitaal boodschappenlijstje. U kunt kiezen in welke winkel u gaat shoppen en thuis al door de product categorieën navigeren, zo bent u zeker dat u niks vergeet. Extra handig: in de app vindt u ook heel wat digitale kortingsbonnen van verschillende winkels.
MyShopi, gratis voor iPhone en Android

8.    Vergeet me niet
Nog eentje om van die zoekgeraakte lijstjes verlost te geraken: Remember the milk. Deze app helpt u niet alleen bij het kopen van melk, alle andere taken van uw to-do-lijst kunt u eenvoudig  toevoegen en een prioriteitsniveau meegeven .U krijgt een herinnering op het moment dat u aan een taak moet beginnen, maar kunt ze met een klik uitstellen. Eens u de taak volbracht hebt, verandert u de status naar ‘voltooid’, en dat geeft net zo’n voldoening als het ouderwets doorstrepen.
Remember the milk, gratis voor iPhone en Android

9.    Do you speak Spanish?
Of u nu Spaanse les volgt, een citytrip naar Sint-Petersburg hebt geboekt of simpelweg een-e-mail in het Frans moet opstellen: een woordenboek met 50 talen komt altijd van pas. Met iTranslate kunt u van en naar 50 talen vertalen en de uitspraak beluisteren. Zo weet u meteen ook hoe u bier in het Russisch moet uitspreken.
iTranslate, gratis voor iPhone en Android

10.    In de pocket

U kent het wel, al surfend komt u interessante artikels tegen waarvan u denkt ‘moet ik later eens lezen’. Met Pocket kan dat simpel: terwijl u surft, slaat u alles wat u later wilt lezen op. Hebt u nadien even tijd terwijl u bv ergens moet wachten , dan heeft u meteen  leesvoer bij de hand.
Pocket, gratis voor iPhone en Andrroid

Written by Britt Jamar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *