Iedereen kan voor zichzelf een besparing realiseren. Een groepsaankoop is niet altijd voordeliger. Dat lijkt zo maar Aanbieders.be is van mening dat de consument een juiste keuze wordt onthouden. Waarom? Omdat niet alle energieleveranciers zich inschrijven bij de organisatie van groepsaankopen. Daardoor is het niet mogelijk om de beste leverancier met de beste prijs uit te zoeken.

Aangezien de prijzen van energieleveranciers erg kunnen verschillen van maand tot maand is het zeer aangewezen om leveranciers op het juiste moment met elkaar te vergelijken. Iedereen zou zelf moeten kunnen bepalen welke energieleverancier de meest gunstige is. Niet alleen prijs is een belangrijke factor, ook naamsbekendheid, service etc spelen een belangrijke rol. En een groepsaankoop is daarbij niet noodzakelijk het beste mechanisme.

De consument wordt dus het recht onthouden op een op maat toegesneden prijs en advies. De onafhankelijke vergelijkingssite stelt dat de consument geen groepsaankoop nodig heeft om de geclaimde besparing te realiseren. Een besparing op de energiefactuur zal vooral gerealiseerd worden wanneer consumenten inzicht hebben in de tarieven van de verschillende leveranciers en dit kunnen vergelijken met hun persoonlijke situatie.

Written by Britt Jamar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *