iPhone 4GVanaf 2 mei kunnen alle BASE-klanten met Apple iPhone (5, 5C of 5S) gebruik maken van 4G. Dit geldt ook voor de Mobile Vikings-klanten van België met een iPhone. Ook zij zullen vanaf 2 mei toegang krijgen tot het 4G netwerk.

Dat is goed nieuws voor de Belgische providers. Er was namelijk enige consternatie: smartphone-fabrikanten zoals Apple blokkeerden 4G voor andere providers dan Mobistar in België. Tot nu kunnen in België enkel iPhone eigenaars van Mobistar surfen op 4G snelheden. Fabrikant Apple had deze beperking opgelegd. BASE & Belgacom protesteerden al een aantal keren tegen deze gang van zaken en uitten publiekelijk hun kritiek over deze oneerlijke concurrentie. Apple lapt daarmee het principe van vrij en open mobiele internettoegang aan hun laars. Apple wilde echter niets hier tegen ondernemen. Totdat het op hoger politiek niveau werd opgepakt. De federale ministerraad besliste dat deze door Apple opgelegde maatregel niet geaccepteerd kon worden. Het was de minister van Economie Johan Vande Lanotte (SP.A) die een voorstel indiende om het een halt toe te roepen. Daar komt nu dus, gelukkig, verandering in!

Tweede mobiele operator 4G
Voor BASE is dit bijzonder goed nieuws want BASE Company was de tweede mobiele operator die een 4G-netwerk lanceerde in België.

Wat moet u als BASE-klant doen om op uw iPhone 4G te ontvangen?
Helemaal niets eigenlijk. 4G wordt automatisch aangeboden aan alle BASE-klanten, dus iPhone-gebruikers zullen ook niets hoeven activeren. Klanten met een iPhone 5, 5C of 5S zullen een software-update ontvangen dat moet worden uitgevoerd (het handigste is om dit op een wifi-netwerk te doen). Na deze update zal de iPhone klaar zijn om de 4G-snelheid te ervaren.

4G in België
Er zijn al bijna 600 steden, gemeenten en deelgemeenten voorzien van het 4G-netwerk, goed voor meer dan 5,1 miljoen van de Belgen. En dat aantal blijft elke dag groeien…

Meer weten over 4G? Lees ook: Alles weten over 4G?!

Written by Britt Jamar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *