AardgasVerbruikt u aardgas ? Dan hebben we positief nieuws voor u en uw banksaldo!
De verbruikers van aardgas krijgen de komende maanden tot ongeveer 135 euro teruggestort bij de eindafrekening van het afgelopen jaar. De reden: de uitzonderlijk zachte winter waar we mee te maken hebben gehad.

Het verbruik van aardgas door particulieren lag tussen oktober en maart 20 procent lager dan in de winter van vorig jaar. “Gespreid over een heel jaar komt dat neer op een maandelijks lager gebruik van 11 procent,” zegt Tom Van de Cruys, gedelegeerd bestuurder van energieleverancier Lampiris. “Die daling zullen we in één keer terugstorten.”

Leverancier Eni rekent voor wat het lagere verbruik betekent voor wie zijn eindafrekening maakt voor de periode april 2013 tot april 2014. Om een indicatie te geven geeft woordvoerster Kathleen Van Boxlaer aan: “Een gemiddeld gezin dat zo’n 100 euro per maand betaalt, krijgt 135 euro terug.”

Voor de energieleveranciers zelf was de zachte winter een strop. Lampiris’ Tom Van de Cruys: “We verkochten veel minder en tegen lagere prijzen dan vorig jaar, terwijl we het aardgas eerst tegen stevige prijzen moesten inslaan.”

Written by Britt Jamar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *