In het huidige economische klimaat staan de meeste gezinnen voor nieuwe uitdagingen en zijn ze op zoek naar passende oplossingen. In het dagelijks huishouden verliezen we veel geld doordat we bepaalde gewoontes hebben. Door deze te veranderen, bij te stellen en slim te kiezen kunnen we hier goed besparen. Dat wil niet perse minder comfort zeggen, zuinige keuzes in het dagelijks leven zijn vaak voldoende om het beschikbare geld op een slimmere manier te besteden.

U kunt uw geldvaardigheden trainen
Om grip op uw eigen geld te hebben, moet u aantal vaardigheden onder controle hebben. Uw administratie moet op orde zijn, u moet overzicht hebben, u moet verleidingen kunnen weerstaan en u moet inzicht hebben in de financiële producten waar u gebruik van maakt. Omgaan met geld is heel simpel: het komt binnen en het gaat er vaak net zo hard weer uit. Weet u precies wat u uitgeeft? Test uzelf  met een paar simpele vragen. Heeft u een bepaalde vaardigheid nog helemaal niet onder controle? Geen paniek. Die vaardigheden kunt u uzelf met een beetje discipline aanleren. Door overzicht te houden, weet u hoeveel geld u hebt. U weet waaraan u uw geld heeft uitgegeven en zult ontdekken dat er maanden zijn die een stuk duurder zijn, vanwege feest- of verjaardagen bijvoorbeeld. Door te plannen, weet u precies in welke maanden u iets meer geld moet hebben en in welke maanden u dus iets zuiniger aan moet doen. Een tip: Hou eens een tijd bij hoeveel geld er nu eigenlijk binnenkomt en hoeveel u uitgeeft. Koppel een digitaal kasboek aan uw bankrekening om het makkelijk te maken. U ziet direct hoe hoog uw maandelijkse vaste lasten zijn. Van de niet-vaste lasten kunt u dan besluiten op welke u gaat besparen.

Bewust aankopen en slim shoppen
Bent u iemand die gewoon direct overgaat tot actie of neemt u  even de tijd om prijzen te vergelijken en even na te denken wat u nog meer wilt kopen? Shoppen is niet alleen leuk, maar af en toe ook gewoon nodig. En met een beetje slim inkopen doen, weet u waarschijnlijk de beste deals te sluiten, toch? Door prijzen en producten te vergelijken, kunt u inschatten wat een redelijk bedrag is voor uw aankoop. Zo zorgt u dat u niet onnodig veel uitgeeft. Het is slim om te checken of een aankoop later nog extra kosten met zich meebrengt, dan weet u waar u aan toe bent. Tip: Aanbiedingen zijn aantrekkelijk, maar let wel goed op. Bereken het echte voordeel van de aanbieding en vraag u af of u het product echt nodig hebt. Kijk ook eens naar het energielabel van een apparaat: soms is de aanschaf iets duurder, maar bent u uiteindelijk goedkoper uit.

Energie
De energieprijzen stijgen en er zijn verschillende leveranciers. Wist u dat u door regelmatig van leverancier te switchen tot 20% kunt besparen? Ons bedrijf heeft overzicht over alle aanbieders en biedt u verschillende opties met de voor u meest gunstige prijzen. Op onze website kunt u heel gemakkelijk vergelijken, de juiste leverancier uitzoeken en overstappen. Zo kunt u jaarlijks honderden euro’s besparen.

Telefonie & internet
De tarieven van telefonie & internet veranderen regelmatig. Wij houden deze tariefplannen goed in de gaten en checken of uw huidige provider u het meest gunstige tariefplan aanbiedt afgaande op uw belgedrag en belstatus. Want door over te stappen en voor een gunstiger abonnement te kiezen kunt u veel geld besparen op uw telefoonkosten.

(Be)sparen
Hoewel bijna niemand alles kan kopen wat ’ie wil, kan het toch gebeuren dat u wat geld over hebt. Door te sparen bouwt u voor uzelf een buffer op. U weet misschien niet meer precies waarom u juist koos voor uw huidige spaarrekening maar ook hier is het belang van vergelijken er wel degelijk. Tip: Let niet alleen op de rente, maar ook op de voorwaarden. Bijvoorbeeld: vraag of u uw geld zomaar van uw spaarrekening mag halen.

Door u goed te oriënteren kunt u veel geld besparen. Het is belangrijk dat zo’n product goed bij uw (financiële) situatie past: www.aanbieders.be

Written by Britt Jamar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *