Minister van de Digitale Agenda, Alexander De Croo, wil alle Belgen laten kennis maken met mobiel internet. Dit wil hij doen door in oktober enkele weekends mobiel internet gratis aan te bieden. Veel mensen hebben namelijk de perceptie dat mobiel internet duur is, maar dat is allang verleden tijd. In (bijna) elk mobiel abonnement is er vandaag mobiel internet inbegrepen, ook dit weten te weinig mensen.

De Croo laat u proeven van mobiel internet, in gratis weekendsTe weinig Belgen surfen mobiel

Uit onderzoek van de ICT-barometer blijkt dat slechts 57.5% van de Belgen gebruik maakt van mobiel internet. Terwijl onze buurlanden veel hoger scoren. Om het aantal gebruikers in België te doen stijgen, bespreekt Minister De Croo momenteel met verschillende telecomoperatoren de mogelijkheid om enkele weekends gratis mobiel internet aan te bieden.

Land % maakt gebruik van mobiel internet
België 57.5 %
Frankrijk 58.8 %
Duitsland 64.1 %
Nederland 67.1 %
Verenigd Koninkrijk 78.2 %

De voordelen van mobiel internet

De gratis weekends moeten de voordelen van mobiel internet ten opzichte van WiFi in kaart brengen. Wedden dat u niet meer zonder kunt, wanneer u eens geproefd hebt van de mobiele internetwereld. We zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

  • De voordelen van mobiel internetU heeft overal toegang tot mobiel internet. In tegenstelling tot het WiFi-netwerk hoeft u dus niet te rekenen op hotspots en gratis toegang in cafés.
  • U geraakt nooit meer de weg kwijt, want dankzij mobiel internet maakt u snel gebruik van uw GPS. Daarnaast kunt u ook de tijden van trein, tram en bus eenvoudig opzoeken.
  • Wilt u weten of u favoriete restaurantje nog open is? Met uw smartphone of tablet raadpleegt u snel de openingsuren van allerlei instanties.
  • U bent bovendien te allen tijde op de hoogte van het laatste nieuws. Zowel wereldnieuws, als nieuwtjes over uw vrienden en familie.

Om mensen te sensibiliseren richtte De Croo ook de website Surfmobiel.be op. Hier worden eveneens de voordelen van mobiel internet toegelicht. Daarnaast kunt u met de handige tool op de website nagaan hoeveel data uw bundel moet bevatten.

Mobiel surfen voor slechts € 15 per maand

Wij vinden het alleszins een goede zaak dat De Croo iedereen kennis wilt laten maken met het mobiele internet. Er zijn heel wat abonnementen voor slechts € 15 per maand die 1 GB internet aanbieden. Vaak weten mensen dit niet en blijft dit deeltje van het abonnement onbenut.

Operator/Abonnement Prijs Sms’en Belminuten MB Data
Scarlet Red € 8 1000 150 1050
Telenet King € 15 Onbeperkt 150 1000
Mobistar Dolfijn 15 € 15 Onbeperkt 150 1000
BASE 15 € 15 Onbeperkt 120 1000
Proximus Smart+ 15 € 15 Onbeperkt 120 1000

Weet u niet goed wat u zich moet inbeelden bij 1 GB mobiel internet? Het laat u toe om ongeveer:

  • 300 e-mails te versturen
  • 750 keer social mediasites te raadplegen
  • 344 internetpagina’s te bezoeken
  • 6 apps te downloaden
  • 230 minuten muziek te streamen
  • 100 minuten video’s te bekijken

Is het mogelijk om iedereen gratis te laten surfen?

Er is echter een kanttekening bij deze gratis weekends. Wanneer alle Belgen op hetzelfde moment gratis mobiel surfen, bestaat de kans dat het net overbelast wordt. Om dit te vermijden bekijken de telecomoperatoren andere mogelijkheden. Zo willen ze bijvoorbeeld een bepaalde groep mensen gratis laten surfen of slechts enkele toepassingen gratis maken op verschillende tijdstippen. Of het proefproject daadwerkelijk doorgaat in oktober is nog niet bekend.

Written by Anke Stienen

1 Comment

thomasvermeeren

dan wordt het gratis internettoegang maar is er meer reclame op internet en meer te betalen, op h. internet voor veel diensten, dus gratis internettoegang, // // maar geen gratis internetdiensten enkel die van vrt, mits onskipbare reclame van max. 1’00” (ter compensatie)/reclameboodschap & zo zou h. ook moeten zijn met commerciele tv, gratis toegang via redelijk goedkope decoder voor max. 100 EUR, maar voor elk programma maar max. 0,50 EUR te betalen en incl. ondertiteling voor gehoorgestoorden in de prijs inbegrepen via vierde kanaal waar alle commerciele tv tesamen stazt op een en hetzelfde kanaal per productiehuis/producent – enkel tv/radio/internet van vrt volledig gratis en enkel 1’15” reclame voor, en 1’15” reclame na h. nieuws & geen nieuws meer om halve uren en geen reclame tussendoor de programma’s, en terug zoals de jaren 90 minder reclame en betere programma’s bij vrt //

Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *