Een tijdje leek het erop dat de telecommarkt een concurrentiestrijd tussen Proximus en Telenet zou worden. Dit vermoeden werd in de wereld geroepen nadat Telenet een bod deed op BASE. Vandaag is er heel wat beweging in de telecomindustrie. De overname van BASE door Telenet is goedgekeurd door alle instanties, maar hiervoor verkochten ze Mobile Vikings en Jim Mobile aan Medialaan. Naast het feit dat Mobistar zijn naam verandert naar Orange, werd ook bekend dat ze met een tv-aanbod op de markt komen. We geven u graag een woordje uitleg bij deze veranderingen.

Mobistar wordt Orange

Mobistar wordt OrangeHet grootste nieuws op de telecommarkt is dat van Mobistar. Tegen het einde van 2016 veranderen ze hun naam naar Orange. Net zoals het Franstalige moederbedrijf, dat 53% van de aandelen van Mobistar bezit. Samen met de naamsverandering lanceren ze ook een tv-aanbod. Door de openstelling van de kabel kunnen ze namelijk ook breedbandinternet, televisie en pakketten aanbieden. Op hopen ze hun positie op de Belgische markt te versterken en de concurrentie met Telenet en Proximus aan te gaan.

Telenet neemt Base over

Telenet en KPN kwamen in 2015 al een overnamebedrag voor BASE overeen. Om de deal af te ronden, was het wachten op de goedkeuring van verschillende Europese instanties. Vandaag kreeg Liberty Global, eigenaar van Telenet, groen licht voor de overname van de mobiele operator. Hierdoor versterkt Telenet zijn positie als mobiele operator. Voorheen maakten ze namelijk gebruik van het netwerk van Mobistar. Maar zoals Telent-CEO John Porter het omschreef: “De familie werd te groot om nog een huis te huren, daarom hebben we een huis gekocht”.

telenet neemt base over

Voorlopig verandert er niets. De klanten van zowel Telenet als BASE blijven profiteren van hun vertrouwde producten en huidige voordelen. De factuur van uw Telenet-producten betaald u dus ook nog steeds aan Telenet en die van BASE aan BASE Company.

Medialaan wordt mobiele operator

mobile vikings - medialaanDe overname van BASE door Telenet werd goedgekeurd doordat BASE de virtuele operator Mobile Vikings en alle klanten van Jim Mobiel verkocht aan Medialaan. Dit was namelijk één van de belangrijkste voorwaarden om de overname goed te keuren. Door deze verkoop is de concurrentie op de Belgische markt gewaarborgd. Medialaan heeft eveneens een akkoord met Liberty Global (Telenet) om het netwerk van BASE gedurende vijf jaar te gebruiken. Daardoor wordt medialaan naast een mediabedrijf ook een mobiele operator.

Deel het artikel met al uw volgers:

Written by Anke Stienen

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *