Woensdag 15 juni werd bekendgemaakt dat de groene energieleverancier Lampiris werd overgenomen door oliereus Total. Dat ze op zoek was naar een nieuwe investeerder, was ons niet onbekend. De keuze voor de Franse oliegigant komt wél als een verrassing. Total staat namelijk niet bekend als de meest duurzame organisatie, zelfs als een van de meest vervuilende olie maatschappijen in de wereld. De onverwachte wending maakte heel wat reacties los bij de Lampiris-klanten, die net juist voor Lampiris kiezen vanwege haar duurzame beleid. We zetten de facts &  figures even voor u op een rijtje.

1. Zorgt Lampiris voor een omwenteling binnen Total?

Total neemt Lampiris overZoals ze het zelf zo mooi verwoorden vervoegt Lampiris vanaf heden de Total-groep. Volgens topman Tom Van de Cruys een logische keuze. “We maken deel uit van de veranderende koers bij Total” vertelt de topman in De Standaard. “Voor Total is de overname een volgende stap in zijn hernieuwbare energiestrategie. Er is al zoveel duurzaams in Total en daar sluiten wij bij aan” gaat hij verder.

Zo lezen we ook op de website van Lampiris dat ze dezelfde visie als Total dragen inzake de energie van morgen:

  • Hernieuwbare energie verder ontwikkelen
  • Energie-efficiëntie verbeteren
  • Onze productiemix versterken

2. Lampiris blijft onveranderd

Lampiris bericht dat er “absoluut niets verandert voor de residentiële klanten”. Het merk, de naam, het logo en de bestaande contracten en tarieven onveranderd blijven. Ook de vestiging van hun hoofdkantoor blijft in Luik.

Ze willen ook duidelijk NIET afstappen van duurzaamheid, maar de weg ernaar verder zetten. Het is natuurlijk ook niet zo dat de productie van hun energie ineens minder groen zal zijn. De vraag is eerder wat dit met de geloofwaardigheid doet en welke rol Total zal spelen in het Lampiris-verhaal.

3. Verontwaardiging bij Lampiris-klanten

Waar het voor het Luikse energiebedrijf een logische keuze leek om samen te gaan werken met de Franse Total-groep, denken de klanten hier anders over. De afgelopen dagen bevond Lampiris zich in het oog van de storm op social media. Heel wat mensen uitten hun mening en frustraties over de overname.

Klanten reageerden hard en berichtten dat ze een andere energieleverancier kozen. Hieronder enkele van deze tweets:

Ik ben Lampiris klant, wat moet ik nu doen?

Bent u ook klant bij Lampiris en hebt u vragen bij de overname? Aarzel niet om te rekenen op onze expertise en contact met ons op te nemen op het nummer 011/37.38.00 of een mailtje te sturen naar klantendienst@aanbieders.be. Ook wanneer u op zoek bent naar een andere groene energieleverancier, kunt u bij ons terecht.

 

groene energieleveranciers

Written by Anke Stienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *