Vorige week raakte bekend dat 1 op de 5 Vlamingen het voorbije jaar overstapte naar een andere energieleverancier. De VREG, de Vlaamse energieregulator stelt dat dit een recordaantal is ten opzichte van afgelopen jaren. Verbaast u dat? Ons in ieder geval niet.

Als we er onze cijfers bijnemen, wordt deze vaststelling bevestigd. In 2016 maakten meer 50.00 Belgen de switch naar een andere energieleverancier via Aanbieders.be. Als we dit cijfers naast het cijfer van 2015 leggen, zien we dat in 2016 het aantal switches van energieaanbieder naar 30% klom.

Achter een verklaring moeten we niet ver zoeken. De fel bediscussieerde Turteltaks zorgde er namelijk voor dat wij Vlamingen zo massaal overstapten. We zochten (en zoeken nog steeds) immers de goedkoopste prijs voor energie zodat we niet nóg meer moeten betalen dan we nu al moeten doen.

Bij de overstap naar een andere energieleverancier deden meer dan 50.000 gezinnen beroep op de energievergelijker van Aanbieders.be. Deze handige tool geeft immers meteen een duidelijk overzicht van welke energieleverancier het voordeligst is voor uw verbruik. Bovendien neemt Aanbieders.be alle administratieve zaken voor zijn rekening zodat u zorgeloos kan switchen. Wij bij Aanbieders.be zijn dan ook blij dat we voor meer dan 50.000 gezinnen konden helpen en we hopen dat we ook voor u iets kunnen betekenen. Contacteer ons gerust en dan bespreken hoe we ook uw energiefactuur zo laag mogelijk kunnen houden.

Written by Charles Dekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *