Inzicht krijgen in uw energieverbruik? Met volgende apps weet u exact hoeveel energie u verbruikt.

In dit digitale tijdperk schieten apps voor mobiele toestellen als paddenstoelen uit de grond. Op dit moment is er een heel groot aanbod aan apps die inspelen op verschillende behoeften, zoals entertainment, gemak, het sociale gebeuren, … U kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een app voor. Ook de energieleveranciers zijn op deze technologische trein gesprongen. Zo bestaan er verschillende applicaties om nauwgezet uw energieverbruik te monitoren. Op deze manier krijgt u inzicht in wanneer en hoeveel u net verbruikt.

Inzicht krijgen in uw persoonlijk energieverbruik is een absolute must als u van het meest voordelige energietarief wil genieten. Eens u weet hoeveel energie u verbruikt, kan u berekenen welke energieleverancier u de goedkoopste energieprijs kan aanbieden. Aanbieders.be zet voor u dan ook graag op een rijtje met welke apps u aan de slag kan zijn om uw energieverbuik te meten.

Smappee’s slimme energiemonitor

Na een eenvoudige installatie van de slimme energiemonitor van Smappee krijgt u toegang tot de gratis Smappee-app waarmee u het verbruik van de belangrijkste elektrische toestellen in uw huis kan monitoren en de daarbij horende kosten. Bovendien kan u naast het meten van uw energieverbruik ook uw gasverbruik meten met de Smappee Gas monitor.

Aangezien u kan nagaan hoeveel energie een bepaald toestel verbruikt, leert u uw woning beter kennen. Op deze manier kan u uw sluimerverbruik gaan verminderen en weet u welke toestellen de energievreters zijn. Hiermee kan u vervolgens aan de slag om energiezuiniger met deze energievreters om te gaan.

Smappee

Anna-inzicht app

Vanaf het moment dat u een slimme meter van Anna geplaatst hebt, krijgt u gratis toegang tot de Anna-inzicht app. Met deze app krijgt u inzicht in uw elektriciteits- en gasverbruik. Bovendien bevat deze app de optie om uw persoonlijk verbruik met vergelijkbare huishoudens te vergelijken.

NLE-anna-inzicht

Toon-app

De Toon-app kan u enkel raadplegen in combinatie met de slimme thermostaat van Eneco, die de naam Toon kreeg. Ook met deze app kan u nauwgezet uw energie- en gasverbruik meten. Daarnaast kan u uw thermostaat van op afstand bedienen. Vanaf het moment dat u meer energie verbruikt dan normaal, krijgt u hiervan een melding via de app.

eneco_toon_1

VerbruiksManager

De VerbruiksManager-app wordt door de energieleverancier Essent aangeboden. Opmerkelijk hierbij is dat zowel klanten als niet klanten van Essent gebruik kunnen maken van deze app om zo hun energieverbruik te managen. De voorwaarde hierbij is wel dat u over een slimme meter beschikt. Bovendien kan u nagaan of uw verbruik overeenkomt met uw maandelijks voorschotbedrag. U kan uw maandelijks voorschot heel gebruiksvriendelijk en makkelijk wijzigen via de Toon-app

 

verbruiksmanager

 

Bovenstaande apps om uw energieverbruik te monitoren zorgen ervoor dat u weet hoeveel energie u net verbruikt. Hiermee kan u verder aan de slag om energietarieven te gaan vergelijken en ervoor te zorgen dat u over een energietarief beschikt dat het voordeligst is voor uw persoonlijk verbruik. Hebt u nog vragen over deze apps of over het vergelijken van energieprijzen? Neem gerust contact met ons op.

Vergelijk & bespaar

Written by Charles Dekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *