Staat u op het punt om te verhuizen? Dan wensen we u alvast veel succes in uw nieuwe woning! Voordat u zich kan nestelen in uw nieuwe stek, moet er eerst verhuisd worden. Kijkt u hier tegenop? Wij bij Aanbieders dragen graag een steentje bij zodat uw verhuis zo efficiënt en goedkoop mogelijk verloopt. Nieuwsgierig hoe u efficiënt en voordelig verhuist? Hieronder vindt u 5 tips om goedkoop te verhuizen.

#1 Verhuis (grotendeels) zelfGoedkoop verhuizen tips Aanbieders.be

Overweegt u om een verhuisfirma in te schakelen voor uw verhuis? Dan raden we u aan om toch even na te denken om zelf te verhuizen. Op deze manier bespaart u op uw verhuiskosten én maakt u er een toffe ‘bedoening’ van. Trommel vrienden en familie op om mee te komen helpen. Plezier gegarandeerd!

Informeer daarnaast bij uw familie en vrienden of ze een busje ter beschikking hebben om grote spullen te verhuizen. Moeten er een aantal zware meubels naar het bovenste verdiep? Om ongelukken te vermijden, opteert u best voor een verhuislift.

Kiest u toch voor een verhuisfirma, vergelijk dan zeker verschillende offertes. Er kunnen zich immers grote prijsverschillen voordoen. Houd ook in uw achterhoofd dat verhuizen met een verhuisfirma goedkoper is tijdens weekdagen dan in het weekend.

#2 Neem de meterstanden in de oude en de nieuwe woning op

Vergeet niet om uw meterstanden in de oude woning op te nemen, alsook de meterstanden in uw nieuwe woning. Zo vermijdt u onjuistheden en problemen bij uw facturen.

Daarenboven is het goed om te weten dat het niet verplicht is om uw huidig energiecontract mee te verhuizen of om het energiecontract van de vorige bewoners van uw nieuwe woning over te nemen. Vergelijk op voorhand de energietarieven en zorg dat u op basis van uw persoonlijk gebruik het voordeligste energietarief betaalt.

#3 Zeg de levering van gas, water en elektriciteit in de oude woning op

Het volstaat niet om enkel de meterstanden in uw oude woonst op te nemen. Zorg er ook voor dat u de levering van gas, water en elektriciteit in de oude woning opzegt. Daarenboven zet u ook best uw televisie-, internet-, kabel-  en/of televisieabonnement over naar het nieuwe adres. Net zoals bij uw energiecontract is het bij een verhuis de ideale moment om na te gaan of u wel over het goedkoopste tarief voor deze nutsvoorzieningen beschikt.

Wist u trouwens dat wij bij Aanbieders.be een all-in-one service aanbieden voor verhuizers? Wij regelen in één keer uw energie- en telecomcontracten! Surf snel naar onze verhuisservice.

#4 Overweeg tweedehands meubels

Een nieuwe woning gaat gepaard met de inrichting ervan. Nieuwe meubels en hebbedingetjes kopen kan hierbij dan ook niet ontbreken. Hebt u al overwogen om ook eens te kijken naar tweedehands meubels? Het aanbod kwalitatieve tweedehands meubel is enorm ruim. Het is dus zeker de moeite waard om dit aanbod eens snel te checken.

#5 Verzamel zelf verhuisdozen of koop goedkope verhuisdozen

Begin op tijd grote dozen te verzamelen waarmee u aan de slag kan. Vindt u niet meteen geschikte dozen om uw spullen in te pakken? Vraag aan familie en vrienden om grote dozen bij te houden of scoor grote dozen in de supermarkten. Bovendien vindt u ook op tweedehands sites goedkope verhuisdozen. Probeer na uw verhuis goede dozen te recupereren. Je weet nooit voor wat je ze nog kan gebruiken.

Met het geld dat u a.d.h.v. bovenstaande tips kan besparen, kunt u uzelf, uw gezin en alle helpende handen eens lekker verwennen! Trakteren op een etentje of het organiseren van een bbq of een drink zijn alvast enkele ideeën dat spontaan bij ons opkomen.  Als u nog vragen of opmerkingen hebt bij bovenstaande tips of bij uw verhuis in het algemeen, laat ons gerust iets weten. Wij helpen u graag om van uw verhuis een succes te maken.

Written by Anke Stienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *