Energieverbruik daalt in de zomer

Nu het eindelijk zomer is, verbruiken we ook minder energie. Zo moeten we onder andere geen verwarming meer opzetten en doen we langer beroep op daglicht. Het verbruik van uw airco en de bijverwarming van uw zwembad compenseert dit natuurlijk deels. Toch stellen we jaar na jaar vast dat het energieverbruik in de lente- en zomermaanden aanzienlijk lager ligt ten opzichte van de herfst- en wintermaanden.

Goedkopere energietarieven in de zomer

Doordat zowel de vraag naar energie als het energieverbruik daalt, liggen de prijzen in de zomerperiode lager dan de prijzen in de winterperiode. Dat klinkt logisch. Ook de markttendensen tonen dit aan.  De gasprijs is namelijk aan het dalen is en bevindt zich bijna op zijn laagste peil. De elektriciteitsprijs blijft voorlopig nog stabiel, maar in de tijd gezien, zou ook deze net voor de zomer nog dalen. Hét perfecte moment dus om een goedkoper energietarief vast te klikken voor aanstaande winter.

Stap dus nu over

Ons advies is dan ook om nu over te stappen. Stapte je in de winter al over? Dan raden we u ook aan om de verschillende tarieven nog eens te vergelijken, want zoals we reeds aangaven, de prijzen liggen nu lager dan enkele maanden terug. Bovendien tekent u nu beter in op een vast tarief. Zo kan u ook in een periode waarin de prijzen pieken, profiteren van dit lager tarief.

Let op: Als je in het bezit bent van zonnepanelen, stapt u beter niet over tijdens of net na de zomer. U hebt namelijk een heel jaar nodig om optimaal profijt te halen uit uw zonnepanelen. Zonnepanelen leveren in de zomer immers meer op dan dat u verbruikt waardoor u dit in de winter kan compenseren. Bovendien krijgt u ook voor de teruggeleverde stroom een lagere vergoeding t.o.v. de verbruikte stroom die uw zonnepanelen opwekken.

Bent u overtuigd om over te stappen? Wilt u nog bijkomende informatie over de energietarieven? Neem gerust contact met ons op via mail of telefonisch op het nummer 011/37.38.00.

Written by Charles Dekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *