Om het in het kort te zeggen: voorlopig verandert er helemaal niets. Als bestaande klant van Eni zult u er weinig van merken. Uw contract met Eni blijft geldig en u blijft ook klant bij Eni. Pas op een later moment zal de merknaam Eni verdwijnen en volledig samensmelten met Eneco.

We weten in dit stadium ook nog niet of uw tarief gehandhaafd blijft. Maar ook daarvoor geldt dat er voorlopig niets verandert aan uw contract en het tarief dat u betaalt.

Wie is Eneco eigenlijk?

U kunt gerust zijn. Eneco is een van de energieleveranciers die al vele jaren actief is op de Belgische markt. Wij kennen Eneco als en zeer betrouwbare en zeer klantvriendelijke maatschappij die het belang van de klant voorop stelt. Dat klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet altijd.

Eni is overgenomen door Eneco België. Wat met de bestaande contracten?

Daarnaast is Eneco een van de weinige leveranciers die op een duurzame manier elektriciteit opwekt voor haar klanten. Met andere woorden, Eneco produceert en koopt enkel elektriciteit aan die lokaal en op een milieuvriendelijke manier is opgewekt. Denk daarbij aan zonne- en windenergie. Voor veel van onze klanten is dit een belangrijk argument om klant te worden bij Eneco.

Het is wel de ambitie van Eneco om ook voor alle Eni klanten elektriciteit te gaan leveren die duurzaam opgewekt is, de zogenaamde groene stroom, en belooft dat ze zoveel mogelijk vermijden dat ze niet-duurzaam opgewekte elektriciteit moeten aankopen voor hun klanten. Maar voor het zover is zal het enige tijd duren vooraleer Eneco daarin zal slagen.

Is Eneco duurder dan Eni?

Dit is nu moeilijk te voorspellen. Lopende contracten blijven gewoon geldig onder dezelfde contractvoorwaarden. Het eerstvolgende moment dat er iets aan uw tarief kan veranderen, is het moment dat uw contract bij Eni verlengd wordt. Wij kunnen op dit moment niet voorspellen wat dat met de prijs gaat doen. Mocht er iets veranderen dan zullen wij u daarvan zeker op de hoogte stellen. Eneco geeft zelf aan dat er niks verandert aan het productaanbod dat uw energietarief zeker niet zal stijgen. Goed nieuws dus.

Hebt u nog meer vragen over deze overname? Raadpleeg dan de veelgestelde vragen over de overname bij Eneco via: Eneco.be/overname-eni.

Wat vinden wij van deze overname?

Eneco wordt door deze overname in een klap de twee na grootste energieleverancier in België, na Engie Electrabel en Luminus.

Dit zal zeker zijn effect hebben op de markt. De van oudsher monopolisten krijgen er een geduchte tegenstander bij. Wij verwachten dan ook dat op korte tot middellange termijn een nieuwe prijzenoorlog zal ontstaan. Dat zou in het voordeel van de consument moeten uitpakken. Op langere termijn lopen wij het risico dat er weer te weinig prijsverschil zal zitten tussen deze drie leveranciers, en dat daardoor de markt ‘op slot’ komt te zitten.  De toezichthouder zal erover moeten waken dat kleine leveranciers ook een kans krijgen op de markt.

Wij juichen het daarnaast toe dat Eneco nu veel beter in staat is om meer klanten aan te sluiten op groene energie. Dat is uiteindelijk in het belang van ons allemaal. De vraag blijft natuurlijk tegen welke prijs.

Zodra er meer nieuws is over concrete plannen of wijzigingen, brengen wij u daar uiteraard van op de hoogte. Hebt u intussen vragen of opmerkingen over deze overname en de mogelijke gevolgen, dan kan u steeds bij onze klantendienst terecht. Aarzel dan ook niet om ons te contacteren. Dit kan telefonisch op het nummer 011/37.38.00 of via mail naar klantendienst@aanbieders.be.

Written by Anke Stienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *