De slimme vergelijker bespaart tot wel 1.100 euro op energie

Gepost op 18/11/2024 door Charles

Door jaarlijks slim te vergelijken kan je tot wel 1.100 euro besparen. VREG adviseert daarom om minstens één keer per jaar de elektriciteits- en gascontracten te vergelijken met die van andere aanbieders. Dat kan bijvoorbeeld via Aanbieders.be, op je laptop of gsm.

Tot 500 euro voor elektriciteit, 600 euro voor gas

Het blijft interessant om van energieleverancier te wisselen, want er zijn meer aanbieders en soorten contracten dan ooit. De prijsverschillen kunnen flink oplopen.

Zo blijkt uit een energietest dat het verschil tussen het goedkoopste en duurste elektriciteitscontract bijna 500 euro per jaar is, en voor gas zelfs 600 euro. Door over te stappen van het duurste naar het goedkoopste contract, kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tot 1.100 euro besparen, wat neerkomt op ruim 35% van de totale energiekosten.

De markt verandert constant

Wat een jaar geleden het goedkoopste contract was, is lang niet gegarandeerd om ook vandaag je beste deal te zijn. Energieleveranciers passen hun tarieven voortdurend aan. Dat worden dan geen nieuwe producten met een andere naam, maar hetzelfde contract verandert van tarief.

Ook zijn er heel wat soorten contracten, maar is het soms moeilijk voor de consument om te weten welke de meest voordelige is in hun situatie. Dat vinden wij bij Aanbieders.be niet kunnen. Via ons overzicht kan je dan ook snel en eenvoudig vergelijken tussen de verschillende contracten. Je kan niet alleen kiezen tussen een vast of variabel energiecontract, maar je vindt hier ook uitleg over hoe je maandelijkse afrekening werkt. Je kan ook vergelijken tussen dynamische contracten.

Patrick Lintermans uit Ternat, een bewuste energieconsument, liet aan de VRT weten dan op 1 jaar tijd zijn contract sterk was veranderd. Toen hij afsloot stond het contract in de top 5 van goedkoopste contracten. Een jaar later: gezakt naar de 18de plaats. Zo snel kan het soms gaan. Gelukkig weet Patrick goed hoe hij bewust moet vergelijken en dat hij dat minstens 1 keer per jaar. Zelfs als kleingebruiker haalt hij daar veel voordeel uit. Hij woont in een modern, goed geïsoleerd appartement met zonnepanelen en verbruikt zo’n 1.400 euro per jaar aan gas. Bij een gerichte keuze kan hij wel tot 500 euro per jaar uitsparen.

Zo vergelijk je makkelijk je energie

Goed, vergelijken is duidelijk belangrijk en levert je een heel wat voordeel op. Maar hoe doe je dat juist? We snappen best dat het intimiderend kan zijn om al die verschillende types contracten te vergelijken. Daarom zorgen wij ervoor dat je in klare taal kan vergelijken. Vergelijken wordt daardoor snel en eenvoudig.

Je doet het zo:

  1. Vul je gegevens in de onderstaande balk in. Schat je verbruik, of neem je meest recent energiefactuur erbij
  2. Vergelijk de contracten. Pas je filters aan als je specifieke wensen hebt.
  3. Sluit online af!

Dat is het! Moeilijker moet dat niet zijn, vinden wij bij Aanbieders.be. Sterker nog, we bieden je nog extra diensten aan. Stuur ons je factuur en wij vergelijken voor jou.


Gerelateerde artikels

Posted on 03/01/2025 by Hans
Aansluiting elektriciteit aanvragen: hoe moet dat?

Moet je de aansluiting van je elektriciteit nog regelen? We gaan hier na wat je nodig hebt voor de aansluiting en hoe je deze best aanvraagt. Is een aansluiting verplicht? Op zich niet. Als je je eigen energie kan voorzien, dan ben je niet verplicht om aan te sluiten op een distributienet. Voor de meeste […]

Lees het artikel
Posted on 03/01/2025 by Hans
Betaal jij ook extra op je gas- of elektriciteitsfactuur voor telefonische hulp?

De Ombudsman voor Energie pleit ervoor dat klanten van energieleveranciers gratis telefonisch contact kunnen opnemen met de klantendienst. Momenteel bieden energiebedrijven kortingen aan klanten die aangeven geen telefonische hulp nodig te hebben van de klantendienst. Telefonische bereikbaarheid Dat energieleveranciers een goedkopere prijs aanbieden als er geen telefonische klantendienst aan verbonden is, is op zich toegestaan. […]

Lees het artikel