Een provider-onafhankelijk e-mailadres: de juiste keuze of net niet?

Gepost op 28/08/2018 door Katelijn Eelen
provider-onafhankelijke e-mailadres

De meeste internetproviders bieden tegenwoordig een persoonlijk e-mailadres aan bij je abonnement. Daarmee krijg je snel en gemakkelijk toegang tot je internetabonnement. Je herkent ze ongetwijfeld: jef@telenet.be, liesbeth@proximus.be en pieter@scarlet.be, om maar enkele voorbeelden te geven. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van zo’n provider-afhankelijk mailadres?

En zijn er misschien goede redenen om net te kiezen voor een onafhankelijk e-mailadres? Wij zochten het voor je uit.

Nadelen van een provider-afhankelijk e-mailadres

– Beperkte opslag

Naast het feit dat je je mailadres kunt verliezen, heb je bij de providers ook maar een beperkte opslagruimte. Dit wilt zeggen dat je mailbox snel vol raakt en het moeilijk is om je volledige e-mailgeschiedenis bij te houden.

– Verlies bij overstap

Het grootste nadeel van een provider-afhankelijk e-mailadres is dat je het niet kunt behouden als je overstapt naar een andere operator. Je mag het e-mailadres wel nog raadplegen tot 18 maanden na je overstap, maar daarna wordt het onverbiddelijk afgesloten. Concreet verlies je na een wissel niet alleen je persoonlijke e-mailadres, maar ook je e-mailgeschiedenis en contacten.

Dit laatste punt houdt je misschien tegen om een overstap te maken, ook al kan het je een forse besparing opleveren.

Dat is natuurlijk zonde.

De oplossing? Een provider-onafhankelijk e-mailadres gebruiken en ongebonden de beste provider kiezen!

Voordelen van een provider-onafhankelijk e-mailadres

+ Eén e-mailadres voor altijd

Het grootste voordeel is dat je van provider kan veranderen zonder gedoe. Ook hoef je nooit meer een ander e-mailadres aan te maken, wat natuurlijk bijzonder handig is!

+ Onbeperkte opslagruimte

Mailboxen zoals Gmail, Hotmail, Outlook en Yahoo hebben tegenwoordig een grote opslagcapaciteit. Hierdoor kan je je volledige e-mailgeschiedenis door de jaren heen bewaren en raadplegen wanneer dat nodig is.

+ Gratis en onafhankelijk

… Bovendien maak je een onafhankelijke mailbox gratis aan bij services zoals Gmail, Hotmail, Outlook en Yahoo. Een account aanmaken neemt maar vijf minuten in beslag.

+ Overal inloggen

Nog een groot voordeel is dat je met een provider-onafhankelijk e-mailadres overal kunt inloggen. Via mobiel internet of wifi surf je eenvoudig naar je mailbox waar je ook bent. Vaak hebben de mailboxen zelfs een eigen applicatie voor je smartphone en/of tablet.

+ Uitgebreide en gebruiksvriendelijke mailbox

Gespecialiseerde mailboxen bieden tal van handige tools om je mailbox gebruiksvriendelijk te maken. Zo kan je eenvoudig mapjes aanmaken, gebruikmaken van de zoekfunctie, en worden je ongewenste mails in de ‘spam’-map weggeschreven.

+ Switchen zonder zorgen

Je neemt je e-mailadres overal mee naar toe, bij welke internetprovider je ook bent aangesloten.

In een notendop

Gemakkelijk en zonder zorgen overstappen naar de beste provider voor jouw situatie, zonder blok aan je been in de vorm van een provider-afhankelijk e-mailadres? Dan moet je een provider-onafhankelijk account hebben.

Dus waar wacht je nog op? Maak een provider-onafhankelijk e-mailadres aan en bespaar tot € 348 per jaar door de verschillende combinaties op de markt te vergelijken.

 


Gerelateerde artikels

Posted on 20/11/2024 by Charles
Voorkom deze 5 fouten bij het afsluiten van je energiecontract

Moet je voor de eerste keer een energiecontract afsluiten, of is het tijd om eens te switchen? Vermijd deze 5 meest voorkomende fouten en haal het meeste uit je energiecontract! 1. Je energie niet vergelijken Laten we beginnen met de grootste fout die je kan maken: niet objectief je energie vergelijken. Consumenten blijven veel te […]

Lees het artikel
Posted on 18/11/2024 by Charles
De slimme vergelijker bespaart tot wel 1.100 euro op energie

Door jaarlijks slim te vergelijken kan je tot wel 1.100 euro besparen. VREG adviseert daarom om minstens één keer per jaar de elektriciteits- en gascontracten te vergelijken met die van andere aanbieders. Dat kan bijvoorbeeld via Aanbieders.be, op je laptop of gsm. Tot 500 euro voor elektriciteit, 600 euro voor gas Het blijft interessant om van energieleverancier […]

Lees het artikel